Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ανακοίνωση Ε.Α.Α.Κ. για τη μείωση της ποινής του "Περίανδρου''


ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ «ΠΕΡΙΑΝΔΡΟ»

Ο «Περίανδρος» (Α. Ανδριτσόπουλος) είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας με δόλο κατά των φοιτητών και αγωνιστών της Αριστεράς, Δημήτρη Κουσουρή (μέλους της ΕΑΑΚ και του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ), Γ.Κ. και Η.Φ. Το Εφετείο μετέτρεψε την απόπειρα δολοφονίας εναντίον των Καραμπατσόλη – Φωτιάδη σε απλή πρόκληση σωματικής βλάβης, αδίκημα το οποίο έχει παραγραφεί (η δολοφονική επίθεση έγινε τον Ιούνιο του 1998), με αποτέλεσμα ο Περίανδρος να απαλλαχθεί αμέσως για τις συγκεκριμένες κατηγορίες και άρα να αλλάξει η ποινή κάθειρξης από 21 σε 12 χρόνια! Παράλληλα, ο «Περίανδρος» κρατείται σε αγροτικές φυλακές (ένα προνόμιο που λίγοι κρατούμενοι απολαμβάνουν), και έτσι κάθε μέρα φυλάκισης μετρά διπλή. Με βάση το χρόνο που είναι ήδη φυλακισμένος, σε σύντομο διάστημα θα μπορεί να υποβάλλει αίτηση αποφυλάκισης και να γίνει δεκτή.

Η συνεργία και συγκάλυψη του κράτους και των κυβερνήσεων του, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, στη δολοφονική δραστηριότητα του «βαθιού κράτους» και των φασιστικών οργανώσεων επιβεβαιώνεται εκ νέου με την συγκεκριμένη απόφαση του Εφετείου. Σε μια περίοδο που η γενικευμένη οικονομική και πολιτική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη είναι φανερό ότι το αστικό κράτος μεριμνά για την θωράκιση του από τους νέους νικηφόρους κινηματικούς αγώνες, από τις νέες εξεγέρσεις της νεολαίας και των εργαζομένων που έρχονται. Σε αυτή την προσπάθεια φαίνεται ότι χρησιμοποιείται κάθε μέσο από τα χημικά και τα γκλοπ των ΜΑΤ έως τις σφαίρες, τις χειροβομβίδες, τις δικαστικές αποφάσεις αλλά και κάθε λογής φασιστική πρακτική. Γι’ αυτό και παρακρατικές, φασιστικές συμμορίες όπως η Χρυσή Αυγή κάνουν την εμφάνιση τους ξανά (είτε απροκάλυπτα με επιθέσεις σε αγωνιστές και χώρους είτε με τον μανδύα των «αγανακτισμένων πολιτών»), για να διεκπεραιώσουν την «βρόμικη δουλειά», για να φτάσουν εκεί που δεν φτάνει το νομικό πλαίσιο, τα κάθε τύπο «αντιτρομοκρατικά» δόγματα ΗΠΑ και ΕΕ.

Ειδικά η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες για την ευρύτερη νομιμοποίηση της εθνικιστικής, ακροδεξιάς παρουσίας και παρέμβασης, με τις συνδιαλλαγές της με το φασιστικό ΛΑΟΣ, με την υπόθαλψη δολοφονικών ενεργειών ενάντια στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα και τους αγωνιστές του.

Η ΕΑΑΚ και η αντικαπιταλιστική αριστερά δεν είχαν και δεν έχουν καμιά αυταπάτη για τον πολιτικό χαρακτήρα και την τοποθέτηση των οργάνων της «έννομης» τάξης, για τον ρόλο του ίδιου του δικαστικού συστήματος. Μόνο οι αγώνες του φοιτητικού κινήματος, της νεολαίας και των εργαζομένων αποτελούν εγγυητή για την απόκρουση και το τσάκισμα της κρατικής καταστολής, των παρακρατικών επιθέσεων και των ακροδεξιών τραμπούκων. Μέσα από την πάλη για την ανατροπή της δολοφονικής κυβέρνησης της ΝΔ, της σύμπραξης του ΠΑΣΟΚ και των κατευθύνσεων της Ε.Ε., μέσα από τη συλλογική μάχη για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της νεολαίας και των εργαζομένων σε εκπαίδευση, εργασία και δημοκρατία είναι που θα συντριβεί η κάθε τρομοκρατική επίθεση ενάντια στο κίνημα, η κάθε νομιμοποίηση των δολοφονικών ενεργειών κράτους και παρακράτους.

Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση
σε ΑΕΙ - ΤΕΙ