Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Σχετικά με τη χτεσινή Γενική Συνέλευση


Στη δεύτερη για φέτος Γενική Συνέλευση συλλόγου φοιτητών Νομικής κατατέθηκαν τρία πλαίσια προς ψήφιση:

1. Το συνδιαμορφωθέν ενιαίο αγωνιστικό πλαίσιο που έθετε συμμετοχή του φοιτητικού συλλόγου σε όλες τις επετειακές διαδηλώσεις και εκδηλώσεις ενόψει της επικείμενης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στη διαμόρφωση του οποία συντέλεσε ουσιαστικά και στήριξε μαζικά και αποφασιστικά η Ρ.Α.Πα.Ν-Σ.Α.Φ.Ν., (232 ψήφοι)
2. το πλαίσιο μιας -εμπνεύσεως ΠΚΣ- ''επιτροπής αγώνα'' (61 ψήφοι)
3. και φυσικά το αντιδραστικό πλαίσιο της ΔΑΠ που αντιμετωπιζει παραδοσιακά την εξέγερση του Πολυτεχνείου σαν ένα απλό μνημόσυνο μιας παρελθούσας ιστορίας... (245 ψήφοι)

Αξίζουν για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στους συναδέλφους της ΠΚΣ που προτίμησαν να εξυπηρετήσουν και πάλι τα μικροκομματικά τους συμφέροντα και να συμβάλλουν αποφασιστικά στο να υπερισχύσει το πλαίσιο της ΔΑΠ μόλις για 13 ψήφους...


Δεν είναι όμως τυχαίο ότι ο κομματικός φορέας της ΠΚΣ είχε καταγγείλει εκείνη την περίοδο την εξέγερση του Πολυτεχνείου ως μια προβοκατόρικη ενέργεια ( βλ. φύλλο 4 Πανσπουδαστικής εκείνης της περιόδου). Η στάση της ΠΚΣ και του κομματικού της φορέας άλλωστε στην νεολαιίστικη εξέγερση του Δεκεμβρίου μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια αποτελεί απλώς μια επανάληψη της ιστορίας...

Η Ρ.Α.Πα.Ν.-Σ.Α.Φ.Ν. καλεί όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες Νομικής να δώσουν δυναμικό παρόν στις προσεχείς διαδηλώσεις και εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με αποκορύφωμα τη μεγάλη πορεία-διαδήλωση την Τρίτη 17 Νοέμβρη που οφείλει να αποτελέσει απαρχή μιας νέας αντεπίθεσης και κλιμάκωσης του νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος.

Γιατί όσο η πολιτική τους πλήττει τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας, όσο το ΨΩΜΙ γίνεται πια ... δυσεύρετο για την κοινωνική πλειοψηφία, όσο η ΠΑΙΔΕΙΑ διαμορφώνεται με βάση την αγορά και όσο η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τα δημοκρατικά δικαιώματα τίθενται υπό την επιτήρηση του κράτους και των τρομονόμων, το Πολυτεχνείο θα βρίσκει πάντα τη θέση του στους κοινωνικούς αγώνες, στην πάλη και τις νέες εξεγέρσεις για τη ρήξη και την ανατροπή.