Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Ενημέρωση για τη σημερινή γενική συνέλευση


Παρά την -για μία ακόμη φορά- προσπάθεια των καθεστωτικών παρατάξεων της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ αλλά και της "αγωνιστικής" ΠΚΣ να σαμποτάρουν την προγραμματισμένη για σήμερα γενική συνέλευση συλλόγου φοιτητών Νομικής, η γενική συνέλευση διεξήχθη κανονικά και πήρε αγωνιστική απόφαση.

Την ίδια στιγμή, σήμερα προς μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε για τη χτεσινή επαίσχυντη απόφαση του συλλόγου μελών ΔΕΠ της σχολής μας η οποία στοχοποιεί το πανεπιστημιακό άσυλο καλώντας σε άμεση εφαρμογή μιας σειράς μέτρων που το καταπατούν και στην ουσία το καταργούν.
Ενδεικτικά η απόφαση αυτη καλεί σε σύσταση ενός είδους σώματος ασφαλείας το οποίο θα απαιτεί από όσους εισέρχονται στη σχολή μας να επιδεικνύουν το φοιτητικό τους τρίπτυχο..., απομάκρυνση του ραδιοφωνιστικού σταθμού "ΡΑΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ" που εκπέμπει από τη σχολή μας και δημιουργήθηκε ως σταθμός αντι-πληροφόρησης κατά τη διάρκειας της περσινής κοινωνικής εξέγερσης του Δεκέμβρη, και περιορισμό του πανεπιστημιακού ασύλου αποκλειστικά σε χώρους όπου διεξάγονται μαθήματα (η γραμματεία του τμήματος Νομικής και το προαύλιο δηλαδή δεν θα καλύπτονται πλέον από το άσυλο...).

Καταδικάζουμε την χτεσινή απόφαση-αίσχος του συλλόγου μελών ΔΕΠ Νομικής για το άσυλο και ζητούμε την άμεση ανάκληση και μη εφαρμογή της. Καταδικάζουμε επίσης τις φοιτητικές παρατάξεις που απείχαν από τη σημερινή γενική συνέλευση στηρίζοντας έτσι την κατάργηση του ασύλου που επιχειρεί η απόφαση των μελών ΔΕΠ της σχολής μας.

Καλούμε όλους τους φοιτητές και φοιτήτριες Νομικής σε συμμετοχή στην αυριανή Πανεκπαιδευτική-Αντικατασταλτική Διαδήλωση με προσυγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια και σε στήριξη της τριήμερης κατάληψης της σχολής μας που θα πραγματοποιηθεί βάσει της απόφασης της σημερινής γενικής συνέλευσης.

Η κατάληψη θα περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων το οποίο θα δημοσιευθεί άμεσα στη σελίδα μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

Ρ.Α.Πα.Ν. - Σ.Α.Φ.Ν.