Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 6/3


«Παρωδία» η ΓΣ της Τετάρτης;

«Θεατρίνοι» οι φοιτητές;

[μια απάντηση στην ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τη συνέλευση της Τετάρτης 6/3]

Για άλλη μια φορά, αυτή τη φορά μετά τη διεξαγωγή της ΓΣ της Τετάρτης 6/3 η οποία πραγματοποιήθηκε με την μαζική παρουσία των φοιτητών της σχολής (214 οι ψηφίσαντες χωρίς τους φοιτητές που παρευρέθηκαν και επέλεξαν να μην ψηφίσουν), η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επέλεξε να κυκλοφορήσει ένα κείμενο στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο, στο οποίο αυτή τη φορά καταγγέλλει συνολικά τη διαδικασία της συνέλευσης, τις παρευρισκόμενες πολιτικές συλλογικότητες και τους συμμετέχοντες σε αυτή φοιτητές.

Είναι αυτονόητο ότι μπροστά σε άλλο ένα κείμενο καταγγελίας από τη ΔΑΠ το οποίο αυτή τη φορά δε στοχοποιεί μόνο συγκεκριμένες πολιτικές συλλογικότητες του κινήματος αλλά και μια ολόκληρη διαδικασία, όπως η ΓΣ καθώς και όλο εκείνο το κομμάτι φοιτητών το οποίο τάσσεται με τις συνελεύσεις και βρισκόταν στο αμφ.1 την Τετάρτη 6/3, καλούμαστε να απαντήσουμε και για έναν επιπλέον λόγο: ότι αυτή τη φορά δηλαδή η χυδαιότητα της φοιτητικής παράταξης της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ ξεπέρασε κάθε όριο.

-          Όσον αφορά στο ζήτημα της νομιμοποίησης: δεν αντιλαμβανόμαστε πραγματικά το πώς γίνεται μια διαδικασία συνέλευσης να χαρακτηρίζεται «παρωδία» ή «πανηγυράκι» ή οι συμμετέχοντες σε αυτήν «γνωστοί θεατρίνοι», όταν και απόφαση από το Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου υπήρχε και η προσέλευση των φοιτητών αρκούσε για καλύψει και με το παραπάνω τη συνήθη απαρτία (214 ψηφίσαντες). Το γεγονός ότι ορισμένες πολιτικές δυνάμεις επέλεξαν να μην εμφανιστούν, είτε η ΔΑΠ, επειδή δεν συμφωνούσε εξαρχής και ακολουθεί μια πάγια τακτική αποσυγκρότησης των ΓΣ, είτε το ΜΑΣ επειδή επέλεξε να παρευρεθεί την ίδια ώρα σε δική του ξεχωριστή κινητοποίηση, είτε η ΠΑΣΠ λόγω της γενικότερης απουσίας της από τις υποθέσεις του συλλόγου, είναι πρόβλημα αυτών των πολιτικών δυνάμεων και δεν επηρεάζει καθόλου το γεγονός ότι η ΓΣ της Τετάρτης παρόλα αυτά ήταν μαζική και μπορούσε να πάρει αγωνιστική απόφαση. Βέβαια, αν όπως λέει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, «Γενικές Συνελεύσεις θα γίνονται με την παρουσία όλων των πολιτικών δυνάμεων και μεγάλου αριθμού φοιτητών και για σοβαρά ζητήματα μόνο», τότε αυτό σημαίνει ότι η στάση της ΔΑΠ να μη θεωρεί σημαντικό το σχέδιο Αθηνά, την περικοπή των συγγραμμάτων και τη διαγραφή φοιτητών και να απέχει έτσι από τη συνέλευση θα είναι αρκετή προκειμένου να παρακωλύει κάθε διαδικασία του συλλόγου.

 

-          Όσον αφορά στη σύνθεση των ατόμων της συνέλευσης: σε αυτό το σημείο δε θέλουμε να αναλωθούμε ιδιαίτερα. Όλοι όσοι ήτανε στο αμφ.1 την Τετάρτη 6/3 στη ΓΣ μπορούν να διαβεβαιώσουν ότι δεν επρόκειτο για 50-60 άτομα αλλά για 214 και πλέον και ότι αυτά τα άτομα ήταν φοιτητές της σχολής και όχι κάποια παρέλαση από ΕΜΠ, Φιλοσοφική ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό που επίσης μπορούν να διαβεβαιώσουν είναι ότι δεν εμφανίστηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΑΠίτης προκειμένου να έχει η ΔΑΠ και άποψη όσον αφορά στη σύνθεση της συνέλευσης. Οπότε απλώς αφήνουμε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να γελοιοποιείται με βλακείες και ψέματα τα οποία ο ίδιος ο φοιτητικός σύλλογος μπορεί πολύ εύκολα να διαψεύσει.

 

-          Όσον αφορά στη κατάληψη το σχέδιο Αθηνά και τα συγγράμματα: ας μας εξηγήσει η ΔΑΠ πώς το σχέδιο Αθηνά δεν μας επηρεάζει καθόλου όταν αφενός απομακρύνει το κέντρο λήψης των αποφάσεων από το Τμήμα στην Κοσμητεία (με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τη δυνατότητα παρέμβασης των φοιτητικών συλλόγων) και όταν, αφετέρου, έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για εισαγωγή κατευθύνσεων στο πτυχίο στον τομέα Α’ και Β’ Ιδιωτικού. Ας μας εξηγήσει η ΔΑΠ πώς λύθηκε ξαφνικά το ζήτημα των συγγραμμάτων όταν ο Εύδοξος δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να μοιράσει παραπάνω από ένα σύγγραμμα ανά μάθημα χωρίς τους κώδικες εννοείται. Και αφού μας εξηγήσει όλα αυτά τότε να μας πει αν ο φοιτητικός σύλλογος έπρεπε ή όχι να αποφασίσει κλειστή σχολή την Πέμπτη 7/3 προκειμένου μαζικά να συμμετάσχει στην πανεκπαιδευτική πορεία.

 

-          Όσον αφορά στο ζήτημα του καταστατικού: ξεκαθαρίζουμε από τώρα ότι αν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βλέπει το ζήτημα του καταστατικού αφενός ως ένα ζήτημα επιβολής των δικών της συσχετισμών και αφετέρου ως ένα εργαλείο προκειμένου να τερματίσει κάθε συλλογική διαδικασία εντός του συλλόγου τότε αυτό να το ξεχάσει από τώρα. Το ζήτημα του καταστατικού ενός συλλόγου δεν μπορεί να γίνεται εργαλείο στα χέρια μιας πολιτικής δύναμης προκειμένου να επιβάλει την μη διεξαγωγή συνελεύσεων, μέσω π.χ. μιας τεράστιας απαρτίας ή ενός περιορισμού στη δυνατότητα σύγκλησης συνελεύσεων.

 

Εν ολίγοις, να είναι σίγουρη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ότι όλα αυτά τα «πανηγυράκια» στο αμφ.1 (βλ. ΓΣ) στα οποία αναφέρεται και τα οποία της χαλάνε τη σούπα της απάθειας και του ατομικισμού που προσπαθεί να προωθήσει μέσα στο σύλλογο, όσο ο σύλλογος θα είναι ζωντανός και όσο περνάει από το χέρι των κινηματικών συλλογικοτήτων της σχολής θα γίνονται και θα συνεχίσουν να οδηγούν σε αγωνιστικές αποφάσεις.

 

Όσοι επιλέγουν συστηματικά να απέχουν από τις συλλογικές διαδικασίες του συλλόγου δεν έχουν δικαίωμα ούτε να συκοφαντούν ούτε να κουνάνε το δάκτυλο ούτε να αμφισβητούν την νομιμοποίηση των διαδικασιών αυτών.

 

Όταν θα επιλέξουν να πουν τις εξυπνάδες τους συμμετέχοντας σε κάποια συλλογική διαδικασία του συλλόγου, εμείς εκεί θα είμαστε και θα τους περιμένουμε…