Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

3+1 σημεία για τη ΓΣ (9/12)


1) Τα όρια της ανεξαρτησίας: Μια, δυο, τρεις, καταντάει γραφικό. Οκ δεν είστε γραμμένοι στη ΔΑΠ αλλά δεν χρειάζεται να σκίζετε και τα ρούχα σας ότι δεν έχετε καμία απολύτως σχέση και να την καταγγέλλεται από πάνω μέχρι κάτω. Αφού αν βρεθείτε στον ίδιο χώρο δεν μπορείτε να αντισταθείτε στην έλξη που ασκεί ο ένας στον άλλο. Το πλαίσιο ΔΑΠ / Ανεξάρτητοι είναι αναπόφευκτο. Τουλάχιστον την επόμενη φορά πείτε ότι είστε μια κίνηση φοιτητών που κανένα πρόβλημα δεν έχει με τη ΔΑΠ και αυτά που λέει και απλά δραστηριοποιείται στη βάση της απραξίας της υπεύθυνης δύναμης. Είναι πιο τίμιο και γλιτώνετε και λίγη (ελάχιστη) αξιοπρέπεια. Τρανή απόδειξη ότι κανείς δεν είναι "εκτός πολιτικής", ότι το απολίτικο είναι βαθιά πολιτικό και εν τέλει βαθιά αντιδραστικό και συντηρητικό είναι η πολιτική αυτή σύμπνοια των δύο πλαισίων που τα οδηγεί σε κρίσιμες στιγμές ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ σε μια ενωμένη πορεία. Καμία έκπληξη, λοιπόν. Μόνο επιβεβαίωση.

Πολιτικά: η ίδια απολιτίκ, κανιβαλίστικη στάση και "ναιμεναλλαδισμός" (του τύπου "ναι μεν έχουν χίλια δίκια οι απεργοί αλλά...")

2) ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (και α και ου): Μουδιασμένη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μέσα στο αμφ. Δρακοπουλου όπου έμπαινε για πρώτη φορά μετά από 14 εβδομάδες κινητοποιήσεων των εργαζομένων και διεξαγωγής Γενικών Συνελεύσεων. Ήθελε να αλλάξουμε αίθουσα (όντως το κλίμα ήταν ασφυκτικό και η αίθουσα μικρή) αδυνατώντας να καταλάβει ότι το κτήριο δεν είναι τσιφλίκι της και ότι βρίσκεται σε ένα χώρο ο οποίος αποτελεί κέντρο αγώνα της απεργίας και είναι υπό την ευθύνη και την εποπτεία των απεργών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να μας παραχωρήσουν μεγαλύτερη αίθουσα. Πέραν αυτού μια έλλειψη συντονισμού υπήρχε και στο κλείσιμο των πορτών κατά την τελευταία τοποθέτηση, όπου αλλού οι πόρτες κλείνανε αλλού πάλι γινόταν προσπάθεια να μείνουν ανοιχτές με αποκορύφωμα και την εμφάνιση ΟΝΝΕΔιτών από το Πάντειο να πουλάνε μπραβιλίκι στις πάνω πόρτες του αμφιθεάτρου, πράγμα που μπορούν να επιβεβαιώσουν μια σειρά από μέλη του ΦΣ Νομικής που ήταν μπροστά στο περιστατικό.

Πολιτικά: ένα βήμα μπροστά από τον ακατέργαστο κανιβαλισμό του ανεξάρτητου πλαισίου. Μιλάμε για ένα ραφιναρισμένο συντηρητικό πλαίσιο το οποίο παίρνει συγκεκριμένη θέση για την απεργία (αδιάλλακτοι οι απεργοί του ΕΚΠΑ, καταστροφική η απεργία για το πανεπιστήμιο) και έχει συγκεκριμένη πρόταση (?) αφενός για τους απεργούς (δεχθείτε τις προτάσεις συμβιβασμού που έχουν γίνει από τον Αρβανιτόπουλο χωρίς αναστολή της ΚΥΑ) και αφετέρου για τους φοιτητές (γυρίστε στα αμφιθέατρα άνευ όρων, ακόμα και άμα δεν θα έχεις εξυπηρέτηση στη γραμματεία, τη βιβλιοθήκη, δεν θα έχεις συγγράμματα, δεν θα παίρνεις ενιαίο πτυχίο).

3) Ο φοιτητικός σύλλογος μέσα από μια ανοιχτή, δημοκρατική διαδικασία και παρά τις όποιες (δικαιολογημένες ή μη) εντάσεις πήρε αγωνιστική απόφαση με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου της σχολής. Εμείς περιμένουμε αυτή η απόφαση, στη βάση του ότι είναι αποτέλεσμα της πιο μαζικής διαδικασίας για φέτος που έχει διεξάγει ο σύλλογος, να γίνει σεβαστή από το σύνολο των φοιτητών της σχολής και των πολιτικών δυνάμεων. Στη βάση αυτής της απόφασης συνεχίζουμε τον αγώνα μας με κατάληψη, οργανώνουμε τις δράσεις της κατάληψης όλοι μαζί και περιφρουρούμε την απόφαση αυτή (όπως έγινε και το πρωι της Δευτέρας 9/12 από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης).

4) "Και α και ου και ψέμα από παντού": η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ γράφει τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του φοιτητικού συλλόγου Νομικής την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Λίγη ώρα μετά το τέλος της συνέλευσης και αφού η καταμέτρηση είχε προχωρήσει με ελάχιστες εντάσεις και το αποτέλεσμα είχε ανακοινωθεί μπροστά σε όλους τους φοιτητές χωρίς καμία ένσταση, ανήρτησε ανακοίνωση στη σελίδα της στο διαδίκτυο όπου ανακοινώνει τον θρίαμβο του πλαισίου της (μόνο ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, χωρίς ανεξάρτητους) νοθεύοντας το αποτέλεσμα εκ των υστέρων πράγμα που αποτελεί ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία στην ιστορία του φοιτητικού συνδικαλισμού. Αποκρύπτοντας κάθε αναφορά σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα ανακοινώνει απλώς ότι το πλαίσιό της νίκησε λες και καθόμασταν 6 ώρες στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας προκειμένου θέλουμε ή δεν θέλουμε να αποδεχθούμε την επικράτησή της. Μάλλον κάποιος δεν έχει μάθει να χάνει, ή μάλλον οι άνωθεν εντολές από τα κομματικά γραφεία της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ προκειμένου να ανοίξουν οι σχολές είναι τόσο επιτακτικές που δικαιολογούν κάθε μέσο στην υλοποίησή τους.
΄
Εμείς δεν θα ασχοληθούμε και πολύ με τους κομπλεξισμούς της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Απαντάμε με το Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης Νομικής που βάζει τα πράγματα στην θέση τους (μπορεί να βρεθεί ήδη εδώ: http://left.gr/news/katalipsi-os-tis-1612-apofasisan-oi-foitites-tis-nomikis-athinon ) και την απόφαση του συλλόγου μας η οποία ψηφίσθηκε από την πλειοψηφία των φοιτητών της σχολής. Κατά τα άλλα θα την αφήσουμε βορά στα τρολλο-site και στον κόσμο των σχολών που μέρα με τη μέρα καταλαβαίνει όλο και περισσότερο ποιος είναι ο σκοτεινός της ρόλος.

Αποτελέσματα Γενικής Συνέλευσης Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής

Πλαίσιο Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης: 195

Πλαίσιο ΔΑΠ/ Ανεξάρτητοι: 172

Πλαίσιο Επιτροπής Αγώνα Νομικής (ΜΑΣ): 42

Λευκά: 7

Σύνολο ψηφισάντων: 416 (>140)

Απόφαση Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής:

1) Κατάληψη από τη Δευτέρα 9/12 μέχρι και την Δευτέρα 16/12

2) Συμμετοχή στην απεργιακή περιφρούρηση και στις κινητοποιήσεις στο πλάι των απεργών του ΕΚΠΑ

3) Συμμετοχή / παρέμβαση στη συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων την Τετάρτη 11/12 και ώρα 10.00 στην πρυτανεία

4) Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων και των διοικητικών υπαλλήλων

5) Μπλοκάρισμα των Πρότυπων Εσωτερικών Κανονισμών όποτε και αν αυτοί πάνε να ψηφισθούν εν κρυπτώ από Γενική Συνέλευση Τμήματος ή Σύγκλητο - Συνολικό ανάχωμα του φοιτητικού κινήματος στη διαδικασία ψήφισής τους

6) Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του συλλόγου φοιτητών εστιών του Πανεπιστημίου Αθηνών την Τετάρτη 11/12, 10.00 στο Πολυτεχνείο για ζητήματα στέγασης

7) Αναβολή της εξεταστικής κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων - Να δοθούν όλα τα μαθήματα κανονικά και με ανθρώπινους ρυθμούς μετά το πέρας αυτών

8)Σύγκλιση της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης την Τρίτη 10/12, στη 13.00, στο κτήριο της πρυτανείας για τον καθορισμό των δράσεων και την επανοικειοποίηση του χώρου της σχολής

9) Περιφρουρούμε τις αποφάσεις του Συλλόγου - Νέα Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 16/12