Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Κείμενο καταγγελίας στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ [3/2/14]


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗ
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
«είσαι φασίστας»
ή αλλιώς, πως απαντάει η νεολαία Σαμαρά (ΟΝΝΕΔ, ΔΑΠ) σε πολιτικές καταγγελίες για δολοφονικές επιλογές και δη­λώσεις του κομματικού της φορέα (ΝΔ)
 
Μετά τα γεγονότα στο Φαρμακονήσι, την υπεράσπιση των συνόρων μας από το «αξιότιμο» λιμενικό σώμα με αποτέλεσμα τον πνιγμό 12 μεταναστών, 9 παιδιών και 3 γυναικών, αποκαλύφθηκε πιο πολύ από ποτέ ότι η πολιτική της λιτότητας, της ΕΕ, του ρατσισμού και των «επαναπροωθήσεων», είναι μια πολιτική που ματώνει τους εργαζομένους, ντόπιους και ξένους, είτε καταδικάζοντάς τους στην ανεργία και την εξαθλίωση είτε πετώντας στους στα νερά του Αιγαίου όπως έχει συμβεί σύμφωνα με έρευνες και σε άλλες 160 περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια.
Η λυσσαλέα προσπάθεια υπέρβασης της κρίσης προς όφελος των εχόντων αφήνει μόνο ένα δρόμο για πολιτικές δυνάμεις όπως η ΝΔ. Τον αυταρχισμό, την ακροδεξιά ρητορεία, τις ακροδεξιές πολιτικές επιλογές, την αμείλικτη καταστολή όποιου αγωνίζεται.
Αυτό φάνηκε και λίγες μέρες μετά, όταν συναγωνιστές φοιτητές της Αριστερής Ενότητας σε κινητοποίησή τους στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, δέχθηκαν επίθεση από διμοιρίες της ομάδας ΔΕΛΤΑ την ώρα που κρατούσαν ένα πανό φωνάζοντας συνθήματα. Τον ξυλοδαρμό ακολούθησαν δεκάδες προσαγωγές καθώς και η σύλληψη ενός συναδέρφου, μέλους της ΑΡΕΝ στο ΕΜΠ.
Η υπόθεση όμως είχε συνέχεια και στα πανεπιστήμια. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε κείμενο για την καταγγελία του γεγονότος που κατέβηκε στους Μηχανολόγους ΕΜΠ αρνήθηκε να υπογράψει ενώ κατέβασε το κείμενο καταγγελίας από τους χώρους της τραυματίζοντας μια συναγωνίστρια φοιτήτρια.
Με συνέπεια στη στάση της, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Διοικητικό Συμβούλιο που συγκλήθηκε στη σχολή μας την Δευτέρα 3 του μήνα αρνήθηκε να υπογράψει επειδή το κείμενο καταγγελίας καταδίκαζε την πολιτική του κομματικού της φορέα και της μέχρι τώρα στάσης της σε μια πλειάδα σχολών. Επιπρόσθετα σε αυτό, αποκάλεσε ένα μέλος του Συλλόγου και συνδικαλιστή των ΕΑΑΚ «φασίστα», όταν ο ίδιος αρνήθηκε η καταδίκη στην παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να βγει από το κείμενο καταγγελίας. Στα πλαίσια αυτά, τα μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου και, συγκεκριμένα, συνδικαλιστές της ΡΑΠαΝ-ΣΑΦΝ και των ΕΑΑΚ, πήραν την πολιτική επιλογή να τους απωθήσουν από το χώρο του ασύλου τόσο για την προάσπιση της συνδικαλιστικής τους δράσης όσο και για την υπεράσπιση του ίδιου του πανεπιστημιακού ασύλου ως χώρου μέσα στον οποίο δεν χωράνε οι ακροδεξιές απόψεις και τοποθετήσεις, καθώς και οι εκφραστές τους.
Είμαστε φυσικά έτοιμοι να αντιπαρατεθούμε με την θεωρία των δύο άκρων και οποιοδήποτε άλλο τέχνασμα σκαρφιστούν οι νεολαίοι του Σαμαρά για να παρουσιαστούν ως θύματα κάποιου αδυσώπητου θύτη. Η θεωρία αυτή άλλωστε δεν αποσκοπεί σε τίποτα άλλο πέρα από την ταύτιση της ακροδεξιάς ρητορείας και πρακτικής με αυτή των κοινωνικών αγώνων και της αριστεράς για να στοχοποιούνται και περιθωριοποιούνται οι δεύτεροι.
Και τώρα, οι ίδιοι οι θύτες παρουσιάζονται σαν θύματα  καταγγέλλοντας την «βία» και τους «τραμπουκισμούς», ξεχνώντας, όμως, να πουν ότι είναι η πρώτη κομματική νεολαία που δολοφόνησε αριστερό αγωνιστή, τον Νίκο Τεμπονέρα. Είναι οι ίδιοι που «φλερτάρουν» με τα στοχάδια και την ακροδεξιά ρητορεία, που υποστηρίζουν μια σειρά από χουντικής έμπνευσης μέτρα της πολιτικής του Σαμαρά. Είναι η νεολαία των «Κενταύρων» και των «Rangers» και απόγονοι του Βορίδη, του «ακροδεξιού ακτιβιστή» που στο Φοιτητικό Σύλλογο Νομικής είχε πολύ συγκεκριμένο τέλος. Και τώρα είναι αυτοί που ζητούν «διαπιστευτήρια δημοκρατικότητας» από τις υπόλοιπες δυνάμεις και που ζητούν να εγγυηθούν πως αυτές οι πρακτικές και αυτός ο λόγος δεν έχουν θέση μέσα στο πανεπιστήμιο. Αυτοί, όμως, είναι που υποστηρίζουν το αιματοκύλισμα του ελληνικού λαού, που με τη στάση τους αποδέχονται και νομιμοποιούν τόσο τα χημικά και την καταστολή στις διαδηλώσεις, όσο και τις προσαγωγές και τις συλλήψεις συναγωνιστών συμφοιτητών μας. Κι αν θέλουν να το παίζουν εγγυητές της δημοκρατίας ας πάνε να ζητήσουν διαπιστευτήρια πρώτα από τα στελέχη της ΝΔ, το Φaήλο Κρανιδιώτη και τη Χριστίνα Σιδέρη, ας καταδικάσουν τις πρακτικές του Δένδια και μετά να μιλήσουν για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και την αριστερά.
Για μας ως Ρ.Α.Πα.Ν.-Σ.Α.Φ.Ν. και ως ΕΑΑΚ αυτές οι πολιτικές πρακτικές δε χωράνε μέσα στο πανεπιστήμιο και είμαστε αυτοί που θα πρωτοστατούμε στην απώθησή τους κάθε φορά που η έκφρασή τους στοχοποιεί τα αριστερά σχήματα και θέτει σε κίνδυνο τους αγωνιστές του κινήματος!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!
 
ΡΑΠαΝ – ΣΑΦΝ [εαακ]
1979-2014