Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: 01/04, 13:00, ΑΜΦ.1


Μετά το πρωτοφανές ξέσπασμα του Δεκέμβρη με αφορμή την κρατική δολοφονία του 15χρονου μαθητή, μετά από την εξέγερση και την εισβολή των μαζών στο προσκήνιο, μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον της Κ. Κούνεβα και σε μια συγκυρία, η οποία χρωματίζεται από τη διεθνή οικονομική κρίση η κυβέρνηση ετοιμάζει την επίθεσή της σε εργαζόμενους και νεολαία, γεγονός που θα πρέπει να αποτελεί casus belli και να μην μείνει αναπάντητο από τις διαδικασίες του συλλόγου μας.

Σε καιρούς κατά τους οποίους η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της δημιουργεί τριγμούς στα κυβερνητικά επιτελεία, διαφαίνεται πως ακριβώς για να ξεπεράσουν την κρίση αυτή εντείνουν την επιθετική πολιτική τους, μετακυλύουν το κόστος της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, ιδιωτικοποιούν τα κέρδη και κοινωνικοποιούν τις ζημίες. Η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, οι απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις έρχονται να συνθλίψουν τα εργασιακά δικαιώματα και συμπιέζουν το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας προς τα κάτω.

Η Γενική Απεργία στις 2/4 οφείλει να αποτελέσει την απαρχή για μια δυναμική απάντηση του κόσμου της εργασίας απέναντι στο εργασιακό παρόν και μέλλον που σχεδιάζεται, στην προσπάθεια τα βάρη της κρίσης να μεταφερθούν στις πλάτες του.

Η κυβέρνηση για να προασπίσει την αντιλαϊκή πολιτική της, την πολιτική της λιτότητας και της ανεργίας αλλά και για να θωρακιστεί απέναντι στη δυνατότητα ανάπτυξης των μαζικών κοινωνικών αγώνων που θα μπορούσαν να πάρουν τις διαστάσεις των κινητοποιήσεων του Δεκέμβρη, προτάσσει τον αυταρχισμό και την καταστολή. Με κεντρικούς άξονες την ποινικοποίηση της κουκούλας, την θέσπιση της περιύβρισης της αρχής ως αυτόφωρο ποινικό αδίκημα (όπως το μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι και άλλα συνθήματα που έχει υιοθετήσει το μαζικό λαϊκό κίνημα) και τη δημιουργία νέων πάνοπλων ομάδων ταχείας επέμβασης της ΕΛ.ΑΣ. και την μόνιμη πια χρήση καμερών σε όλους τους δημόσιους χώρους είναι φανερή η προσπάθεια όξυνσης των κατασταλτικών μέτρων, δημιουργίας κλίματος κατατρομοκράτησης και η επιβολή του τριπτύχου «ησυχία-τάξη-ασφάλεια». Τυχαία άλλωστε δεν είναι η επίθεση που δέχεται το πανεπιστημιακό άσυλο, ως κεκτημένο του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος. Η άρση και των στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών, που μας γυρνά πίσω στις σκοτεινές εποχές της χούντας με σκοπό την περιστολή της δυνατότητας δυναμικής εμφάνισης του λαϊκού παράγοντα στο προσκήνιο και ανάπτυξης νικηφόρων κινητοποιήσεων φαίνεται να αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση ώστε στη συγκυρία αυτή να εγγράψει το φόβο στα πληττόμενα στρώματα και να επιβάλει με το βίαιο αυτό τρόπο την σκληρή πολιτική της σε εκπαίδευση και εργασία.

Και φυσικά όπου η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πως η πειθάρχηση και η τρομοκράτηση με άμεσα κατασταλτικά μέτρα δεν θα έχει αποτέλεσμα προωθεί τις μεταρρυθμίσεις μέσω ενός πια δημοκρατικοφανούς δρόμου. Έτσι, λοιπόν, όσον αφορά την νεολαία, μια κοινωνική κατηγορία που παραδοσιακά αποτελεί ένα από τα πιο πρωτοπόρα και ριζοσπαστικά κομμάτια της κοινωνίας στις κινητοποιήσεις, ο νέος υπουργός παιδείας προωθεί τον υποτιθέμενο «διάλογο από μηδενική βάση» ακριβώς για να αποσπάσει τη συναίνεση και να αμβλύνει την πόλωση μεταξύ των κινητοποιούμενων φοιτητών και της επιθετικής κυβέρνησης, ώστε να ολοκληρώσει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, να εφαρμόσει το Νόμο-Πλαίσιο και να αναγνωρίσει τα ΚΕΣ.

Είναι σαφές πως τα γεγονότα αυτά δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα από την πλευρά του φοιτητικού συλλόγου… Όσο και αν οι καθεστωτικές παρατάξεις, η ΔΑΠ, το μακρύ χέρι της κυβέρνησης μέσα στα πανεπιστήμια, και η ΠΑΣΠ προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα (βλ. πάρτυ, σημειώσεις, εκδρομές κ.α.) και καταστατικά χουντικής φιλοσοφίας να απαξιώσουν τις συλλογικές διαδικασίες και το πανεπιστήμιο ως χώρο πολιτικοποίησης και ιδεολογικής ζύμωσης και να θέσουν αναχώματα στη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων από τον σύλλογο, ο κάθε φοιτητής οφείλει αδιαμεσολάβητα και συλλογικά να απαντήσει σε όσους έρχονται να πλήξουν τα συμφέροντά του…

Ενάντια, λοιπόν, στην κυβερνητική πολιτική των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και της λιτότητας…

Ενάντια στα εμπνευσμένα από τους καιρούς της χούντας νομοσχέδια που περιστέλλουν και τις στοιχειώσεις δημοκρατικές ελευθερίες, στην τρομοκράτηση και την πειθάρχηση…

Ενάντια στον στημένο διάλογο για τους ήδη ψηφισμένους νόμους των διαγραφών, των πειθαρχικών συμβουλίων, της άρσης του λαϊκού ασύλου και της συμπίεσης των επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας…

Με την εμπειρία των μαζικών κινητοποιήσεων του Δεκέμβρη και με όπλο τις μαζικές Γενικές Συνελεύσεις συμμετέχουμε στη διαδήλωση στις 02/04 και απαντάμε δυναμικά σε όσους αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, σε όσους προσπαθούν να συκοφαντήσουν και να καταστείλουν τους αγώνες μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Φ. ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/4, ΣΤΙΣ 13:00, ΣΤΟ ΑΜΦ.1

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2/4 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Ρ.Α.Πα.Ν.-Σ.Α.Φ.Ν.