Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Όλοι στη Γενική Συνέλευση Σ.Φ. Νομικής την Τετάρτη 1 Απριλίου

Την περίοδο που διανύουμε κεκτημένα δημοκρατικά δικαιώματα πλήττονται κατάφωρα και η κρατική καταστολή και τρομοκρατία ξεπερνούν κάθε προηγούμενο!
Η συνεχής κατασυκοφάντηση και προσπάθεια κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου από την κυβέρνηση σε συνδυαμό με τα νομοθετήματα χουντικής εμπνεύσεως (ποινικοποίηση κουκούλας) έχουν ώς στόχο να τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα.

Το φοιτητικό κίνημα του προηγούμενου διαστήματος και ο Δεκέμβρης απέδειξαν ότι μπορούμε να νικήσουμε. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι τα ΚΕΣ πάγωσαν και δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμα επαγγελματικά δικαιώματα σε αυτά και ο νόμος-πλαίσιο κρίνεται ανεφάρμοστος σε όσα ιδρύματα έχει γίνει προσπάθεια να εφαρμοστεί.

Με αφετηρία αυτές τις νίκες συνεχίζουμε δυναμικά τους συλλογικούς αγώνες μέχρι την οριστική ανατροπή και απόσυρση των νομοθετημάτων της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης.

Απέναντι στα φερέφωνα των κυβερνητικών επιλογών που θέλουν τους συλλόγους απονεκρωμένους ας απαντήσουμε με μαζικές διαδικασίες δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους ζητούν τη συναίνεση του φοιτητικού σώματος στον στημένο «κοινωνικό διάλογο».

Ο σύλλογος φοιτητών Νομικής πρέπει να πάρει θέση στα κρίσιμα ζητήματα της περιόδου και να δώσει την απάντησή του δυναμικά με συλλογικές μαζικές διαδικασίες.

Απέναντι στον συμβιβασμό και εφησυχασμό των καθεστωτικών παρατάξεων της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ που έχουν το θράσσος να προβάλλουν ως μοναδικό επίδικο της περιόδου την δημιουργία καταστατικού στο φοιτητικό σύλλογο τον οποίο συνεχώς υπονομεύουν απέχοντας και σαμποτάροντας συστηματικά τις συλλογικές διαδικασίες του.

Η Ρ.Α.Πα.Ν.-Σ.Α.Φ.Ν. καλεί όλους τους φοιτητές Νομικής να δώσουν δυναμικό παρόν στην Γενική Συνέλευση Συλλόγου Φοιτητών Νομικής που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 1 Απριλίου στις 13:00 στο Αμφιθέατρο 1 (1ος όροφος).