Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ!


ΟΤΑΝ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ…


Η δολοφονική επίθεση με βιτριόλι στη μετανάστρια συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα ανέδειξε τη βαρβαρότητα της εργοδοτικής τρομοκρατίας και της καταστολής που οξύνεται ιδιαίτερα μετά τις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη. Ανέδειξε όμως και την προσπάθεια της εργοδοσίας να διατηρήσει τους απαράδεκτους υπάρχοντες όρους εργασίας ιδίως στον τομέα των καθαριστριών.

Πρόκειται για έναν τομέα εργασίας όπου επικρατούν πλήρως οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι μισθοί πείνας, η απόλυτη εκμετάλλευση. Ιδίως σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που τα βάρη της επιχειρείται να μεταφερθούν στις πλάτες των εργαζομένων είναι σαφές ήδη ότι οι μαζικές απολύσεις, η διεύρυνση της ελαστικής εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η άρση στοιχειωδών εργασιακών και ασφαλιστικών κεκτημένων αποτελούν το ζοφερό παρόν και μέλλον που περιμένει τους εργαζομένους, ιδίως τους πιο χαμηλόμισθους, όπως είναι οι καθαρίστριες.

Στη βάση αυτών κάθε φοιτητής αυτής της σχολής οφείλει να γνωρίζει το γεγονός ότι οι καθαρίστριες της Νομικής σχολής δεν έχουν πληρωθεί για ολόκληρο το μήνα Δεκέμβρη. Πρόκειται για εργαζόμενες στην πλειοψηφία τους μετανάστριες που εργάζονται με σύμβαση έργου και αμείβονται με το μισθό πείνας των 300 ευρώ (και σίγουρα εργάζονται πάνω από οκτάωρο).

Παρά τις διαρκείς παρεμβάσεις μας στις γενικές συνελεύσεις τμήματος, οι καθηγητές και η διοίκηση του τμήματος αδιαφόρησαν πλήρως για το γεγονός.

Ακριβώς επειδή οι εργαζόμενες αυτές προσφέρουν εργασία απαραίτητη για την καθαριότητα του χώρου όπου κινούμαστε και σπουδάζουμε, δεν είναι δυνατόν γνωρίζοντας ότι βιώνουν την απόλυτη εκμετάλλευση να μην κινητοποιηθούμε για την εξασφάλιση της πληρωμής τους.

Ακριβώς επειδή ως Ρ.Α.Πα.Ν.-Σ.Α.Φ.Ν. θεωρούμε ότι οι φοιτητές πρέπει να παίρνουν τις υποθέσεις που τους αφορούν στα χέρια τους καλούμε κάθε φοιτητή του συλλόγου να συμβάλει στην προσπάθεια συγκέντρωσης των απαραίτητων χρημάτων για να πληρωθούν από το σύλλογο οι μισθοί των τριών καθαριστριών της Νομικής.


Ρ.Α.Πα.Ν.-Σ.Α.Φ.Ν.