Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Παράσταση διαμαρτυρίας της Ρ.Α.Πα.Ν.-Σ.Α.Φ.Ν. στον πρόεδρο του τμήματος για την προσπάθεια δίωξης φοιτήτριας Νομικής

Χθες, Τρίτη 30/6, η Ρ.Α.Πα.Ν.-Σ.Α.Φ.Ν. πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του τμήματος Νομικής κ. Γιαννίδη απαιτώντας την απόσυρση όλων των διώξεων (πειθαρχικών και ποινικών) που επιχειρήθηκε απο το τμήμα να ασκηθούν στη συμφοιτήτρια μας που πρόσπάθησε να βοηθηθεί από φοιτήτρια άλλης σχολής για να περάσει ένα μάθημα.

Δεν θεωρούμε πως η ενέργεια της συμφοιτήτριάς μας ήταν σωστή. Θεωρούμε όμως πως σε τέτοιες περιπτώσεις χρέος του Τμήματος είναι να διερευνά τις αιτίες που οδηγούν έναν φοιτητή στο να προβεί σε τέτοιες λύσεις προκειμένου να περάσει ένα μάθημα. Η συνεχής δυσχέρανση των όρων φοίτησης και εξέτασης και τα μαζικά κοψίματα στις εξεταστικές αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στη σχολή μας.

Καμία λύση δεν μπορούν να προσφέρουν κατασταλτικές ενέργειες και μέθοδοι του τμήματος απέναντι σε φοιτητές. Στην πραγματικότητα έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν το φοιτητικό σώμα. Αστυνομικού τύπου πρακτικές δεν χωράνε μέσα στο πανεπιστήμιο και το φοιτητικό κίνημα έχει κάνει συνεχείς αγώνες προκειμένου να υπερασπιστεί αυτή τη θέση.

Ο κ. Γιαννίδης προφανώς φοβούμενος τις αντιδράσεις του φοιτητικού συλλόγου, αν και αρχικά είχε την πρόθεση να ασκηθούν πειθαρχικές και ποινικές διώξεις σε βάρος της συμφοιτήτριά μας αποστέλλοντας σχετικό έγγραφο καταγγελίας από τον Τομέα στον πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α., άλλαξε τελικά στάση και μας διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται το θέμα να πάρει διαστάσεις κι έτσι η συμφοιτήτριά μας δεν πρόκειται να υποστεί καμιά πειθαρχική και ποινική κύρωση. Το καταγγελτικό έγγραφο μάλιστα δεν είχε ακόμη αποσταλλεί στον πρύτανη λόγω γραφειοκρατικής καθυστέρησης και ο κ. Γιαννίδης μας διαβεβαίωσε πως τελικά δεν θα το αποστείλει.

Εμείς από την πλευρά μας ξεκαθαρίζουμε ξανά προς κάθε κατεύθυνση πως θα μας βρουν απέναντί τους όσοι στο μέλλον ξαναεπιχειρήσουν ανάλογου τύπου κατασταλτικές-αστυνομικές ενέργειες σε βάρος φοιτητών.