Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Για τις παραδοσιακές πλέον φωτιές του καλοκαιριού....


ΠΑΡΝΗΘΑ , ΠΕΝΤΕΛΗ ΚΑΗΚΑΝΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ...




ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΦΥΛΑΓΑΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ...

Οι φωτιές το καλοκαίρι και οι καταστροφές που επιφέρουν είναι πλέον τόσο «αναμενόμενες» που κάθε χρόνο αισθάνεται κανείς σαν να ζει στη «Μέρα της μαρ-μότας».

Η φετινή χρονιά δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Και πάλι κατακάηκε η μισή Αττική αφήνοντας πίσω τεράστιες υλικές ζημιές στους κατοίκους των εκεί περιοχών, μα κυρίως μια μεγάλου μεγέθους περιβαλλοντική καταστροφή που είναι σίγουρο ότι θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο τους όρους ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου συνολικά. Η αμέλεια που επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός και οι ελλείψεις σε ειδικευμένο δυναμικό –την ίδια χρονιά που δίνονται 28 δις στις τράπεζες!!!- είναι δεδομένο ότι ευθύνονται για το τελικό αποτέλεσμα, όμως δεν μπορεί κανείς να μην τονίσει τη «ΣΥΝΕΠΕΙΑ» των κυβερνητικών!!!


Πράγματι αν κάτι διακρίνει την κυβέρνηση είναι η συνέπεια στην εφαρμογή διαχρονικών, αντιλαϊκών πολιτικών στο όνομα των οικοπεδοφάγων των κα-τάσκευαστικών και καθένα που για το κέρδος εκμετα-λλεύεται το φυσικό πλούτο και υποθηκεύει το μέλλον μας . Είναι σαφές από την άλλη ότι η αντιμετώπιση των πυρκαγιών δεν είναι ένα τεχνικό και αποσπασματικό ζήτημα αλλά συνδέεται συνο-λικότερα με τη διεκδίκηση μιας ανθρώπινης καθημερινότητας και με τη συλλογική πάλη για ένα μέλλον με αξιοπρέπεια απέναντι σε όσους μας το στερούν συστηματικά.


Ρ.Α.Πα.Ν.- Σ.Α.Φ.Ν.