Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Ενημέρωση για τη χτεσινή γενική συνέλευση


Στη χτεσινή γενική συνέλευση συλλόγου φοιτητών Νομικής η συντονιστική επιτροπή κατάληψης (Ρ.Α.Πα.Ν.-Σ.Α.ΦΝ. - Δίκτυο) κατέθεσε προς ψήφιση ενιαίο αγωνιστικό πλαίσιο ενάντια στην πρόσπαθεια του τμήματος για κατάργηση του ασύλου στη σχολή μας το οποίο περιλάμβανε πρόγραμμα κινητοποιήσεων για όλη την τρέχουσα εβδομάδα εν όψει και της αυριανής πανεργατικής απεργίας ενάντια στη φοροεπιδρομή που ετοιμάζει η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Από την άλλη πλευρά, η κυβερνητική πλέον ΠΑΣΠ όλη την προηγούμενη εβδομάδα έκανε τα πάντα προκειμένου να μη διεξαχθεί η γενική συνέλευση (αποτυγχάνοντας παταγωδώς καθώς όχι μόνο διεξήχθη κανονικά γενική συνέλευση αλλά πήρε και αγωνιστική απόφαση) συκοφαντώντας αισχρά όλους τους φοιτητές που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση διεκδικώντας δυναμικά την άμεση ανάκληση και μη εφαρμογή των προτάσεων-αίσχους του προέδρου του τμήματος για το άσυλο. Οι αγωνιστικές κορώνες της ΠΑΣΠ αυτή την εβδομάδα εν τοις πράγμασι περιορίστηκαν σε ηλεκτρονικές επιστολές σε διάφορα μπλογκ οι οποίες από τη μία ''καταδίκαζαν'' τις θέσεις του τμήματος για το άσυλο, από την άλλη ''απαιτούσαν'' την εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου για το άσυλο (νόμος Γιαννάκου)...
Η ΔΑΠ πιστή στις θέσεις του πολιτικού της φορέα (τέως κυβερνητικού) για κατάργηση του ασύλου και απαξιώνοντας για πολλοστή φορά τις συλλογικές διαδικασίες του φοιτητικού μας συλλόγου απείχε φυσικά από την προηγούμενη γενική συνέλευση.
Η ΠΚΣ για ακόμη μία φορά στη χτεσινή γενική συνέλευση εμφανίστηκε υπο τον μανδύα μίας ανυπαρκτής επιτροπής αγώνας στα πλαίσια μίας ακόμης προσπάθειά της να διασπάσει και να καπελώσει το φοιτητικό κίνημα.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη χτεσινή γενική συνέλευση ήταν τα εξής:
ΔΑΠ 242
Πλαίσιο Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης 120
ΠΑΣΠ 78
ΠΚΣ 67

H Ρ.Α.Πα.Ν.- Σ.Α.Φ.Ν. θα συνεχίσει να προσπαθεί να βάζει τον σύλλογο σε αγωνιστική τροχιά κινητοποιήσεων ενάντια στα σημερινά σχέδια του τμήματος για κατάργηση του ασύλου αλλά και κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Καλούμε όλους τους φοιτητές και φοιτήτριες Νομικής να συμμετάσχουν στην αυριανή γενική απεργία που κορυφώνεται με πορεία προς τη Βουλή (προσυγκέντρωση: Mουσείο στις 11:00).

ΥΓ1: Στους συναδέλφους της ΠΑΣΠ που σε πρόσφατό τους φυλλάδιο αποκαλούν ως "ακραίους" όλους τους φοιτητές που την προηγούμενη εβδομάδα διεκδίκησαν αγωνιστικά την ανατροπή των σχεδίων-αίσχος του τμήματος για κατάργηση του ασύλου, τους απαντάμε πως περιμένουμε όλους τους επαναστάτες του διαδικτύου να σταματήσουν τις "αγωνιστικές" πλήκτρολογήσεις επιστολών και να συνταχθούν με το πραγματικό φοιτητικό κίνημα που δίνει τις μάχες τους στις μαζικές διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων και στους δρόμους.
ΥΓ2: H εξόφθαλμη προσπάθεια νόθευσης του αποτελέσματος από τη ΔΑΠ (επιχείρησε να ψηφίσει φοιτητής της ΔΑΠ Πολιτικού) αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την υποκρισία της και τους μεθόδους που χρησιμοποιεί συστηματικά. Από τη μία κραυγάζει για τρίπτυχα και από την άλλη είναι η πρώτη και καλύτερη παράταξη στη νοθεία αποτελεσμάτων (εκλογικών και μή)...