Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Η ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται… Η επέμβαση των κατασταλτικών δυνάμεων, δυνάμεων των ΜΑΤ και άλλων πάνοπλων μονάδων της αστυνομίας, στους χώρους Ασύλου γύρω από τη Νομική και στα Προπύλαια, τείνει να αποτελέσει καθημερινότητα, χωρίς να κρατιούνται πλέον ούτε τα αρχικά «προσχήματα», οι γελοίες δικαιολογίες για κυνήγι μεταναστών-μικροπωλητών δηλαδή, αν και είναι προφανής η επίθεση που δέχονται και οι μετανάστες ως το πιο εξαθλιωμένο κομμάτι των εργαζομένων καθώς και η στοχοποίησή τους ως το πρόβλημα της κοινωνίας στα πλαίσια της ρατσιστικής, ακροδεξιάς ρητορείας. Και ενόσω η αστυνομία τρομοκρατεί το κομμάτι εκείνο της εργατικής τάξης, που είναι το πιο ευάλωτο στην εργασιακή αυθαιρεσία και το πιο εκμεταλλεύσιμο, (…ή και απλούς φοιτητές, σαν να ήταν άλλοι «τρομοκράτες», αν δεν τους βρίσκονται εύκαιροι οι μετανάστες), σε απόσταση αναπνοής πρεζέμποροι κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους. Και όχι απλώς ανενόχλητοι, αλλά και με τις «ευχές» και τη στήριξη της αστυνομίας και του δημάρχου Αθηνών, Καμίνη. Είναι ξεκάθαρη η τακτική που ακολουθείται για λοιδορία του θεσμού του Ασύλου, ως «άσυλο εγκληματικών ενεργειών», και συνολικότερα του δημόσιου, δωρεάν πανεπιστημίου, σε μια προσπάθεια να στρωθεί του έδαφος για την εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου.
ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!! Όπως οι φοιτητικοί σύλλογοι καταδίκασαν τον εκτρωματικό νόμο όλο το προηγούμενο διάστημα, και τώρα δε θα επιτρέψουν καμία προσπάθεια εφαρμογής των πτυχών του. Σε κάθε απόπειρα επέμβασης των δυνάμεων καταστολής, θα μας βρίσκουν αποφασιστικά μπροστά τους! Μάλιστα, ως Ρ.Α.Πα.Ν.-Σ.Α.Φ.Ν., πήραμε την πρωτοβουλία, όπως κάθε φορά που συμβαίνει παρόμοιο περιστατικό καταπάτησης του Ασύλου, να επιδιώξουμε να επικοινωνήσουμε με τα θεσμικά όργανα, ώστε να εκβιάσουμε μια συνάντηση μαζί τους και να τοποθετηθούν και αυτά επί του ζητήματος. Έτσι σήμερα,24/1, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Κοσμήτορα (υπεύθυνος για ζητήματα κτιρίου), όπου παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Φυσικά, δια της απουσίας της έλαμψε για ακόμη μια φορά, η «δύναμη του φοιτητή», ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, διατηρώντας πάγια στάση επί του ζητήματος του Ασύλου, αυτού των ελεύθερων ιδεών!!! Ας μας πουν, βέβαια, οι συνάδελφοι της ΔΑΠ, πώς και μόνο ακόμη οι ιδέες θα εκφράζονται ελεύθερα εντός του πανεπιστημίου, όταν οι φοιτητές δεν μπορούν να πλησιάσουν σε αυτό, καθώς είναι περικυκλωμένο από ΜΑΤ, που εξακριβώνουν τα στοιχεία «υπόπτων»(…ή αλλιώς, συναδέλφων μας!!!).
Παρά όμως την «πανηγυρική» απουσία της ΔΑΠ, καταφέραμε να αποσπάσουμε από τον Κοσμήτορα δέσμευση, τόσο για ανάρτηση στο site της σχολής της ανακοίνωσης των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων του ΝΟΠΕ(που και πάλι μόνο η ΔΑΠ δεν υπέγραψε), που θέτει ξεκάθαρα το ζήτημα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και της συκοφάντησης του Ασύλου, όσο και για διεξαγωγή ανοιχτής στους φοιτητές συνέλευσης μαζί με τα θεσμικά όργανα και τους διοικητικούς υπαλλήλους για αυτά τα ζητήματα. Είναι γνωστός σίγουρα ο ρόλος των θεσμικών οργάνων κι η στήριξη που προσφέρουν σε κάθε προσπάθεια εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, μαζί με τους καθηγητές, αλλά αυτό ξεκάθαρα αποδεικνύει πώς οι φοιτητές μπορούν να ασκούν πιέσεις και να διεκδικούν τα υλικά τους συμφέροντα(πέρα από το ρόλο του Ασύλου, ως χώρου κοινωνικοπολιτικής ζύμωσης και προπυργίου λαϊκών αγώνων, τίθεται το ζήτημα της… σωματικής ακεραιότητας των φοιτητών!), κάτι που σε καμία περίπτωση δε θα μπορεί να επιτευχθεί με το νέο τρόπο διοίκησης των πανεπιστημίων, τα αυταρχικά Συμβούλια Διοίκησης, στεγανοποιημένα από τις φοιτητικές πιέσεις.
Πολύ περισσότερο οι πρωτοβουλίες των φοιτητών που ήδη συγκροτούνται γύρω από το θέμα του Ασύλου και των μεταναστών κινούνται ακριβώς σε μια κατεύθυνση υπεράσπισής τους, με εξώστρεφες δράσεις που θα ξαναζωντανέψουν τους χώρους και θα κάνουν κάθε φοιτητή να αισθανθεί τη σχολή σαν κάτι πέρα από χώρο στείρας διδασκαλίας και κάτι μακριά από τον ίδιο, αλλά σαν…το σπίτι του!!!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Ρ.Α.Πα.Ν.-Σ.Α.Φ.Ν.