Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Κείμενο καταγγελίας στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής 26/2/14


Καταγγελία στη ΔΑΠ –ΝΔΦΚ

Η πολιτική δύναμη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στη σχολή μας, μένει για ακόμη μια φορά πιστή στην πολιτική ρητορεία του κομματικού της φορέα, της ΝΔ, και των πολιτικών πατέρων της, Σαμαρά, Βορίδη και Γεωργιάδη. Συγκεκριμένα, μέλος της ΔΑΠ σχολίασε με σεξιστικούς χαρακτηρισμούς μέλος του φοιτητικού μας συλλόγου κατά τη διάρκεια παρέμβασης αντισεξιστικού περιεχομένου για το ζήτημα της στάσης του κράτους και της ακροδεξιάς απέναντι στους ομοφυλόφιλους, αναπαράγοντας μέσα στο φοιτητικό μας σύλλογο κομμάτι μιας ακροδεξιάς ρητορείας που εκπορεύεται από τη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη πολιτική δύναμη δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες και χαρακτηρισμούς καθώς ένα προηγούμενο διάστημα υποστήριξε τον κοσμήτορα της σχολής όταν απεύθυνε σεξιστικούς χαρακτηρισμούς («σκάσε τσουλάκι») σε αγωνίστρια του συλλόγου, τη στιγμή που ο ίδιος ο σύλλογος καταδίκασε το χυδαίο χαρακτηρισμό σε συλλογική του διαδικασία. Τα έργα και ημέραι όμως της ΔΑΠ δε σταματούν εδώ καθώς σε Δ.Σ. του συλλόγου η εν λόγω πολιτική δύναμη έχει αποκαλέσει ξανά αγωνιστή του συλλόγου «φασίστα» αναπαράγοντας ξανά τη κυβερνητική προπαγάνδα της ΝΔ περί της θεωρίας των δύο άκρων.

 Όλα αυτά αναφέρονται όχι εν είδη περιπτωσιολογίας αλλά γιατί ακριβώς η ΔΑΠ αποτελεί αυτή τη στιγμή στο σύλλογο μια πολιτική δύναμη από την οποία εκπορεύεται η ίδια η ακροδεξιά ρητορεία της συγκυβέρνησης και της Χρυσής Αυγής, που περιέχει έντονα φασιστικά, ρατσιστικά και σεξιστικά στοιχεία, απέναντι στα οποία ο σύλλογός μας έχει επανειλημμένα οριοθετηθεί. Είναι πραγματικό ζήτημα ο σύλλογός μας να καταδικάσει, όπως έχει καταδικάσει μέχρι τώρα, την αναπαραγωγή, ανοχή κι επικρότηση τέτοιων χαρακτηρισμών και πρακτικών.

Ως φοιτητικός σύλλογος έχουμε σημαντικές παρακαταθήκες δημοκρατίας και καταδίκης του φασισμού, του σεξισμού και του ρατσισμού και δε θα αφήσουμε καμιά νεολαία του Σαμαρά να απευθύνει τέτοιας φύσης χαρακτηρισμούς  σε βάρος μελών του φοιτητικού συλλόγου.

Εμείς οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι κανένας φασίστας δε χωρά στη σχολή μας και να καταδικάσουμε τόσο την ίδια την εκφορά τέτοιας ρητορείας, όσο και την πολιτική δύναμη από την οποία εκπορεύεται. Καμιά ΔΑΠ δε θα υπονομεύσει τις δημοκρατικές παρακαταθήκες του συλλόγου μας, κανένας ΔΑΠίτης δε θα αποκαλεί με σεξιστικούς ή άλλους ακροδεξιούς όρους τα μέλη του συλλόγου μας.